Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Alacsony Szénhidráttartalmú Kenyérlisztkeverék Feketeköménnyel (CH max 3%/100g)

Ár:
1.620 Ft
Prémium kategóriás, minőségi és természetes alapanyagokból készült, Ultra Low Carb kenyérliszt. Hidegen sajtolt feketeköménylisztel és tökmaglisztel.
Glutén,- Szója,- Cukor- és élesztőmentes.
Nem tartalmaz Konjac lisztet vagy bambuszrost lisztet.
Természetes összetevőkből áll.
Szénhidrát tartalma nem éri el a 3 grammot (/100gramm).
Tökéletes a ketogén, atkins és paleo diétához.
Egy doboz 2x125 g lisztkeveréket tartalmaz.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 999 Ft
Várható szállítás: 2019. október 18.
Menny.:db

Leírás

A magyar emberek egyik kedvelt étele a kenyér és a pékáru. Nem csoda, hisz isteni reggelit, vacsorát lehet belőle készíteni. Nem beszélve az ínycsiklandó szendvicsekről (vagy akár a pörkölt szaftba tunkolt ízletes kenyérről), amiket bárhová magával tud vinni az ember.

Bármilyen diétáról legyen is szó a tiltólista élén minden bizonnyal szerepel a kenyér és pékáru, illetve ide tartoznak még a tészták is.

De hogyan is lehet ezt kivitelezni hosszú távon?

Belegondol abba, hogy nem ehet többé kenyeret vagy tésztát, már meg is bukott a fogyókúrára tett szándéka.

Van egy nagyon jó hírünk, ugyanis mi erre kerestünk megoldást! Támadt egy ötlet, miszerint fejlesszünk egy olyan kenyérliszt keveréket, ami ultra alacsony szénhidrát tartalmú (maximum 6 gramm/100gramm), gluténmentes és a szervezet számára emészthető rostokból álljon. Miért fontos az utóbbi? Nézzük például azokat a termékeket, amelyek összetevői között szerepel a bambusz szárból vagy kukoricaszárból készült liszt. Ezekkel nem tud mit kezdeni a szervezetünk, beledagad, megterhelik a testünket.

Bizton állíthatjuk, hogy ez a fejlesztés forradalmi változást idéz elő minden fogyni vágyó, speciális étrendet folytató, illetve diétázó ember számára.

De miért? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis bárki, bármilyen diétába beillesztheti. Nem fog tőle hízni, nem terheli meg a testét, és ami fontos bűntudat nélkül fogyaszthatja a nap bármely szakában.

A fent említett sok előnyös tulajdonsága mellett el nem hanyagolandó tény, hogy az elkészítésével sem kell sokat bajlódnunk, illetve nem igényel konyhai tudás terén nagy jártasságot. Mégpedig azért, mert nincs más dolgunk, mint összekeverni a hozzávalókat, pihentetni majd mehet is a kenyerünk sütőbe. (részletes leírás megtalálható a dobozon).

Ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek, glutén érzékenyeknek és mindazoknak, akik egészségesen szeretnének élni úgy, hogy odafigyelnek a testükre.

Összetevők:

Útifű maghéj liszt, lenmagliszt, szezámmagliszt, tökmagliszt, nabraforgóbél liszt, feketeköménymag liszt, csipkebogyómag liszt, gluténmentes sütőpor, só

Hozzávalók:

125g lisztkeverék

190 ml víz

1 evőkanál kukoricacsíra-olaj

18ml almaecet

Előmelegítjük a sütőt 200 C⁰-ra. A lisztkeveréket egy tálba töltjük, hozzáadjuk az olajat, majd hozzáadjuk az előzetesen összekevert ecet-víz elegyet. Keverőspatulával összekeverjük a masszát, kezdetben túl hígnak tűnhet, de pár keverés utána a liszt felveszi az összes vizet. Formázzunk belőle egy kis labdát, majd hagyjuk pihenni 10 percig. Tíz perc elteltével a tészta már kézzel is könnyebben formázható. Osszuk kisebb darabokra, ha zsemle méretű bucikat szeretnénk, ha nagyobb kenyeret akkor hagyhatjuk egy darabban. Formázzuk a kívánt alakúra. A lisztkeverék gluténmentességéből adódóan nem lesz olyan sima a tészta mint a hagyományos kenyértészta, sőt ráncos is lehet, de nem kell aggódni a sütés közben, mikor megduzzad, szépen ki fog simulni. Ha a sütő elérte a sütési hőfokot, egy tepsibe helyezzük bele a tésztát és kezdődhet a sütés. Kisebb bucik esetén elég 45 perc sütési idő, nagyobb, kenyér méretek esetén 1-1 és egy negyed órán át kell sütni (félidőnél érdemes megfordítani a kenyeret). Sütés után teljesen meg kell várni hogy kihűljön, csak ezután szeletelhető. Nejlon zacskóba ne tároljuk, mert hamar megpenészedik, ehelyett javasolt inkább papírzacskóban tárolni.

A lisztkeverék útifűmaghéjjat tartalmaz, ezért fogyasztása után nagyobb mennyiségű vízfogyasztás javasolt!

Allergének: szezámmag, napraforgó

Mennyiség adagonként 100g
Energia kcal 804 kJ
Energia kJ 191 kcal
Fehérje 28,3 g
Szénhidrát 2,9 g
-Cukor 1,2 g
Zsír 7,4 g
Rost 40,46 g
2,3 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!