Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lowcarb kakaós teasütemény recept (gluténmentes)

Lowcarb kakaós teasütemény recept (gluténmentes)

Hozzávalók:

150 g vaj
60 g porított eritrit
3 tojássárgája
2 g vanília
15 g kakaó
90 g őrölt mandula
50 g zsírtalanított őrölt mandula
25 g útifűmaghéjliszt
8 g sütőpor
csipet só

 

Elkészítés:

A meglágyított vajhoz adjuk az eritritet, kakaót, vaníliát és tojássárgáját, majd csomómentesre keverjük.
Egy másik tálba öntjük a mandulát, útifűmaghéjlisztet és zsírtalanított mandulát. Hozzáadjuk a sütőport és sót és az egészet jól összekeverjük.
Ezután a vajas krémet hozzáadjuk az őrleményekhez és összedolgozzuk az egészet.
A masszából keksz alakú formákat alakítunk ki és formába vagy sütőpapírra helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Sütés után 4-5 órát érdemes pihentetni és utána fogyasztható, ízlés szerint lowcarb lekvárt vagy csokiöntetet is tehetünk rá.