Low Carb Aranygaluska

Hozzávalók:
5 g élesztő
1 dl édesítetlen mandulatej (Joya vagy Alpro)
1 teáskanál méz (ne aggódjatok, mert az élesztőgomba felhasználja)
75 g Zsírtalanított mandulaliszt
50 g Búzasikér (Dénes Natura)
75 g darált dió
1 tojás sárgája
17,5 g olvasztott vaj
45 g eritrit
Elkészítés:
Futtassunk fel 5g élesztőt 1dl édesítetlen mandulatejjel (kézmeleg).
Keverjük össze a diót az eritrittel.
Keverjük össze a sikért a mandulaliszttel, majd üssük bele a tojást!
Keverjük össze a lisztet a felfuttatott élesztővel és gyúrjuk hólyagosra.
Tegyük a tésztát egy tálba és kelesszük 1-1,5 óráig (vigyázzunk, hogy ne legyen hideg).
Amikor megkelt, nyújtsuk el és szaggassuk ki (én felespohárral szoktam csinálni).
A kiszaggatott tallérokat mártsuk az olvasztott vajba, majd a dióba és helyezzük a kivajazott (öntöttvas) lábasba vagy jénai tálba.
Tegyük a 15 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva és süssük 50 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük további 15 percig.
Az íze a megtévesztésig hasonló az eredetihez! Fogyasszátok egészséggel!
A makrók:
Kcal 1358 kcal
Szénhidrát: 20,7 g 6%
Zsír: 108,3 g 71%
Fehérje: 79,1 g 23%