Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Low Carb Aranygaluska

Low Carb Aranygaluska

Hozzávalók:

5g élesztő
1dl édesítetlen mandulatej (Joya vagy Alpro)
1 teáskanál méz (ne aggódjatok, mert az élesztőgomba felhasználja)
75g Zsírtalanított mandulaliszt (Naturbit)
50g Búzasikér (Dénes Natura)
75g darált dió
1 tojás sárgája

17,5g olvasztott vaj
45g eritrit

Elkészítés:

Futtassunk fel 5g élesztőt 1dl édesítetlen mandulatejjel (kézmeleg).
Keverjük össze a diót az eritrittel.
Keverjük össze a sikért a mandulaliszttel, majd üssük bele a tojást!
Keverjük össze a lisztet a felfuttatott élesztővel és gyúrjuk hólyagosra.
Tegyük a tésztát egy tálba és kelesszük 1-1,5 óráig (vigyázzunk, hogy ne legyen hideg).
Amikor megkelt, nyújtsuk el és szaggassuk ki (én felespohárral szoktam csinálni)
A kiszaggatott tallérokat mártsuk az olvasztott vajba, majd a dióba és helyezzük a kivajazott (öntöttvas) lábasba vagy jénai tálba
Tegyül a 15 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva és süssük 50 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük további 15 percig.

Az íze a megtévesztésig hasonló az eredetihez! Fogyasszátok egészséggel!

A makrók:

Kcal 1358 kcal
Szénhidrát: 20,7 g 6%
Zsír: 108,3 g 71%
Fehérje: 79,1 g 23%