Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ha a brokkolinak kolbász íze lenne

Ha a brokkolinak kolbász íze lenne

A minap egy nagyon vicces videót kaptam a Facebookon. Egy úriember úgy diétázott, hogy jól beszívta az orrán a kolbász illetve a zsemle illatát, mejd befogta az orrát és egy nagyot harapott az almába.Megrágta és lenyelte és ismételte a folyamatot. Majd jött az üdítő illata, jól beleszívott az üvegbe, befogta az orrát és megitta a vizet!

Amikor beszélgettem egy miskolci barátommal, mondtam neki, hogy több zöldséget kellene fogyasztania, erre mit mondott? Ha a zöldségnek kolbász íze lenne, akkor még csak csak... de így nem!

Sorolhatnám a hasonló történeteket, de miért nem fogyasztunk mi magyarok zöldséget?

Mert ez nincs benne a kultúránkban. Akkor ettem zöldséget, amikor lecsót ettem, uborka salátát, vajas kenyeret paradicsommal, paprikával vagy szalonnazsíros kenyeret ettem hagymával és zöldségekkel.

Saláta , fodros kel, brokkoli ... áááá isten ments! Azt nem szeretem. A rántott karfiol még csak csak, de a spenót, jajj ne!!!! A sóska azért ízlett, mert édesre volt elkészítve.

Nos ennyire fontosak a zöldségek vagy nem is?

A zöldségek mindenképpen nagy szerephez jutnak a táplálkozásunkban, mert rengeteg hasznos anyagot biztosítanak a szervezet működéséhez és az anyagcserénk jó állapotban tartásához.

A paprika, paradicsom, uborka nagyon általánosak magyarországon. Manapság egyre inkább esznek jégsalátát, répát, retket, avokádót is.

De ami a legfontosabb az a zöldleveles zöldség! Miért? A zöldleveles zöldség a kulcsa a megfelelő baktérium törzsek és enzimek támogatásában valamint a nagymennyiségű kalium bevitelében. Mik a zöldleveles zöldségek? A teljesség igénye nélkül a következők: fodros kel, spenót, madársaláta, mángold, cikória, etc

Ide jöhetnek a keresztesvirágúak, káposzták is, mint brokkoli, karfiol, kelbimbó, fejes káposzta, lila káposzta, kel káposzta, kínai kel, etc

Idetartoznak a szuperélelmiszerek is, mint az avokádó, spirulina, búzafű lé, árpafű lé, a különféle zöld teák, különös képpen a matcha tea, etc

Naponta 7-10 adagot kellene megenni ezekből.

Minden alkalommal, amikor a személy képtelen volt fogyni, akkor ezen zöldségek mennyiségét kellett megemelni és a fogyás elindult.

A következő előnye a zöldségfogyasztásnak a megfelelő prebiotikus és probiotikus támogatás az emésztő rendszer számára.

A búzafű lé, árpafű lé, az alga illetve a zöld tea pedig segít méregteleníteni a szervezetet valamint értékes tápanyagaival képes segíteni a test gyógyulását valamint energizálását.

Néhány tipp, hogyan tegyük jó ízűvé és fogyasszuk el a zöldségeket:

Ha a spenótót megdinszteljük egy kis olajon, akkor jelentősen veszít a méretéből és tömegéből is, így nagyobb mennyiséget tudunk fogyasztani belőle és kevesebb lesz az oxálsav benne. Fontos, ha sok spenótot fogyasztunk, szükséges citromos vizet is inni hozzá, mert a spenótban található oxálsav okozhat vesekövet.

Használjunk alacsony szénhidráttartalmú önteteket, amelyekkel ízesíteni tudjuk a zöldségeket.

Használjuk a szuperélelmiszereket por formában. 8 szupernövényt találunk a Ketochef Zöldital porában, amely alacsony szénhidrát és kalória tartalmú valamint méregteleníti és energizálja szervezetünket. A lényeg pedig, hogy fantasztikus az íze! Ezzel nem tudjuk helyettesíteni teljesen a zöldleveles zöldségeket, de ha rohanunk és szeretnénk jól indítani a napunkat, akkor csak szórjuk a tasak tartalmát 500 ml hidegvízbe, alaposan keverük össze és fogyasszuk a jó ízű, egészséges energiát örömmel!

Jó egészséget kívánok!

Bodó István

Ketochef