Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Keto Lasagne

Keto Lasagne

Tészta:

Hozzávalók:

8 tojás
280g krémsajt
1 teáskanál só
40g utifűmaghéjpor
 

Elkészítése:

1. Készítsük elő a sütőt 150 ºC-ra. A tojást, krémsajtot és sót keverjük simára egy közepes keverőtálban, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az utifűmaghéjport. Néhány percig állni hagyjuk a masszát. A kész tésztát tegyük nyújtódeszkára két sütőlap közé és nyújtuk vékony lapra.
2. Mindkét sütőlapot a helyén hagyva tegyük a sütőbe és süssük készre 10-12 perc alatt
3. Hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a papírokat és vágjuk olyan méretűre, ami megfelel a lasagne tepsinek
 

Szósz:

Hozzávalók:

2 evőkanál olíva olaj
600 g darált hús
1 hagyma
1 fokhagymagerezd
3 evőkanál paradicsompüré
bazsalikom
bors
 

Elkészítés:

1. A hagymát és fokhagymát kockázzuk fel és pirítsuk meg az olajon
2. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk azt is barnára
3. A kész húst öntsük fel a paradicsompürével és ízesítsük a fűszerekkel
4. Adjunk hozzá 125 ml vizet és főzzük az egészet össze lassú tűzön amíg szinte az összes víz el nem párolog. A keto tészta nem fog annyi vizet felszívni mint a normál lasagne tészta, ezért a masszának elég sűrűnek és száraznak kell lennie.
 

Sajtszósz

475 ml tejföl
150 g reszelt sajt
60 g parmezán sajt
½ teáskanál só
¼ teáskanál bors
finomra szeletelt petrezselyemlevél
 

Elkészítés:

Keverjük össze a reszelt sajtot a tejföllel és adjuk hozzá a parmezán sajt nagy részét. Kicsit hagyjunk csak meg utóbbiból a tálaláshoz. Keverjük hozzá a sót, borsot és petrezselyemlevelet.

 

A lasagne összeállítása:

1. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra
2. Rétegezzük az előkészített részeket egymásra egy tepsivel kezdve a lasagne lappal, majd a paradicsomos hússal és a sajtszósszal. Ismételjük meg az egészet a rétegekhez.
3. Süssük aranybarnára 30 perc alatt, majd tálaljuk friss salátával és a kedvenc öntetünkkel.