Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ultra Lowcarb Kenyérlisztkeverék

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
1.670 Ft

Prémium kategóriás, minőségi alapanyagokból készült, Ultra Low Carb kenyérliszt. Zsírtalanított mandulával készült, így a végeredmény egy igazán ízletes, házias jellegű kenyér, ami nem hizlal és könnyen emészthető. Gluténmentes, szénhidrát tartalma nem éri el a 6 grammot (/100gramm).

Glutén,- Szója,- Cukor- és élesztőmentes.

Nem tartalmaz Konjac lisztet vagy bambuszrost lisztet.

Természetes összetevőkből áll.

Jó ízű, mandula- és tökmaglisztes kenyérlisztkeverék.

Elkészítése egyszerű, nem igényel bonyolúlt műveleteket.

Egy doboz 2x125 g lisztkeveréket tartalmaz.

Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A magyar emberek egyik kedvelt étele a kenyér és a pékáru. Nem csoda, hisz isteni reggelit, vacsorát lehet belőle készíteni. Nem beszélve az ínycsiklandó szendvicsekről (vagy akár a pörkölt szaftba tunkolt ízletes kenyérről), amiket bárhová magával tud vinni az ember.

Bármilyen diétáról legyen is szó a tiltólista élén minden bizonnyal szerepel a kenyér és pékáru, illetve ide tartoznak még a tészták is.

De hogyan is lehet ezt kivitelezni hosszú távon?

Belegondol abba, hogy nem ehet többé kenyeret vagy tésztát, már meg is bukott a fogyókúrára tett szándéka.

Van egy nagyon jó hírünk, ugyanis mi erre kerestünk megoldást! Támadt egy ötlet, miszerint fejlesszünk egy olyan kenyérliszt keveréket, ami ultra alacsony szénhidrát tartalmú (maximum 6 gramm/100gramm), gluténmentes és a szervezet számára emészthető rostokból álljon. Miért fontos az utóbbi? Nézzük például azokat a termékeket, amelyek összetevői között szerepel a bambusz szárból vagy kukoricaszárból készült liszt. Ezekkel nem tud mit kezdeni a szervezetünk, beledagad, megterhelik a testünket.

Bizton állíthatjuk, hogy ez a fejlesztés forradalmi változást idéz elő minden fogyni vágyó, speciális étrendet folytató, illetve diétázó ember számára.

De miért? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis bárki, bármilyen diétába beillesztheti. Nem fog tőle hízni, nem terheli meg a testét, és ami fontos bűntudat nélkül fogyaszthatja a nap bármely szakában.

Prémium minőségű, zsírtalanított mandulaliszttel készült, ami finom, tápláló és könnyen emészthető.

A fent említett sok előnyös tulajdonsága mellett el nem hanyagolandó tény, hogy az elkészítésével sem kell sokat bajlódnunk, illetve nem igényel konyhai tudás terén nagy jártasságot. Mégpedig azért, mert nincs más dolgunk, mint összekeverni a hozzávalókat, pihentetni majd mehet is a kenyerünk sütőbe. (részletes leírás megtalálható a dobozon).

Ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek, glutén érzékenyeknek és mindazoknak, akik egészségesen szeretnének élni úgy, hogy odafigyelnek a testükre.

Elkészítési javaslat:

Hozzávalók:

125g lisztkeverék /egy csomag/

190ml víz

1 evőkanál olaj (pl. oliva)

1 db M-es méretű tojás

17ml almaecet

Előmelegítjük a sütőt 200 ℃-ra. A lisztkeveréket egy tálba töltjük, hozzáadjuk az olajat és a tojást, majd az előzetesen összekevert almaecet-víz elegyet.

Fakanállal összekeverjük a masszát. Kezdetben túl hígnak tűnhet, de pár keverés után a liszt felveszi az összes vizet. Formázzunk belőle egy kis labdát, majd hagyjuk pihenni 10 percig.

Tíz perc elteltével a tészta már kézzel is könnyebben formázható. Osszuk kisebb darabokra, ha zsemle méretű bucikat szeretnénk. Ha nagyobb kenyeret sütünk, akkor hagyhatjuk egy darabban.

Formázzuk a kívánt alakúra.

A llisztkeverék gluténmentességéből adódóan nem lesz olyan sima a tészta, mint egy hagyományos kenyértészta, de nem kell aggódni, mert a sütés közben szépen ki fog simulni.

Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a tésztát. Amikor a sütő elérte a sütési hőfokot, tegyük az egészet a sütőbe.

Kisebb bucik esetén elég a 45 perc sütési idő. Nagyobb kenyér készítésekor 60-75 perc az elkészítés ideje.

Mennyiség adagonként 100g 125g
Energia kcal 1083,45 kJ 1354,31 kJ
Energia kJ 259,2 kcal 324 kcal
Fehérje 27,28 g 34,1 g
Szénhidrát 5,44 g 6,8 g
-Cukor 0,16 g 0,2 g
Zsír 6,56 g 8,2 g
-Telített Zsír 1,92 g 2,4 g
Elemi Rost 37,96 g 47,45 g
Nátrium 4,95 g 6,18

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 15.

“Na, végre kipróbáltam egy adag sütést! (4 zsemlét formátram belőle.) Tényleg jó anyag, jó összeállítás, az illata, íze és az állománya is finom (ropogós héjjal, belül puha, nem kemény mint a készen kapható tömény barna gluténfree kenyerek).
A sütéssel még kísérletezek, mert a 200 fokos sütő túl forró volt neki valószínüleg, mert kívül "megkapta" a felületét, így belül először "szappanos" volt (így szokták mondani, amikor kicsit nedves belül, nem sült át a tészta), amikor összenyomtam, nem rugózott vissza, ezért alacsonyabb hőfokon tovább szárítottam. Így már elfogadható volt az állománya frissen, másnapra pedig egész jó lett, kicsit száradt jó értelemben, így már visszarugózott.
De nagyon "etette" volna magát, tényleg finom! Főleg aki szereti a barna kenyeret és az ilyen egészséges ízeket.
Még visszajelzek majd a további tapasztalataimról!”
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Youtube videók