Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos Túrótorta

Citromos Túrótorta

A lap:  

- 35 g zsírtalanított mandula liszt
- 4 evőkanál olvasztott vaj

Keverjük össze az összetevőket, majd egy tepsi aljában oszlassuk el egyenletesen, hogy befedje a tepsi alját. Tegyük be a sütőbe és süssük 170 fokon, amíg picit megbarnul a teteje.

A krém:          

- 500 g cottage cheese
- 2,5 dl tejszín
- 3 csomag Dr Oetker zselatin gyorsfix
- Édesítőszer ízlés szerint
- 1 teáskanál vanília aroma
- Scitec citromos sajttorta fehérje por (1 adag 30 g)

Miután kihűlt a lap, készítsük el a krémet az alábbi módon:

  • Keverjük össze turmixgépben az 500 g cottage cheese-t, kb 1 dl vizet, a fehérje port, édesítőt és zselatint.
  • A 2.5 dl tejszínből verjünk kemény habot.
  • Keverjük össze a fenti kettőt óvatosan, hogy a hab ne törjön meg és tegyük a lap tetejére.
  • Egy éjszakán át hagyjuk hűtőben állni.

Hidegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!